SO SUSTAINABLE START MET OPLEIDINGEN ZONNESTROOM INSTALLATEUR!

 In Geen categorie

Een doorbraak voor iedereen die Erkend Zonnestroom Installateur wil worden! De Solar markt is volop in beweging, een waanzinnige ontwikkeling die vraagt om een gedegen en erkende opleiding. SO Sustainable gaat net even verder waar anderen stoppen.

Belanghebbenden binnen de zonne-energie-sector stellen steeds hogere eisen aan de werkzaamheden van een zonne-energie-installateur. Eisen aan de installatie zijn geformuleerd in o.a. het ISSO-handboek en opleidingseisen aan de Zonnestroom installateur (monteur) in de BRL Zonnekeur. Opdrachtgevers maar ook verzekeraars eisen meer en meer dat PV-installaties worden geïnstalleerd door Zonnekeur-gecertificeerde installatiebedrijven.

Per 1 februari 2017 is SO Sustainable geaccrediteerd door KViNL om opleidingen en examens tot erkend zonnestroom installateur te verzorgen. Vanaf heden kun je jezelf aanmelden voor deze 5-daagse opleiding welke start vanaf 3 februari 2017 aan de Techniekweg 14 te Leerdam. Vervolgens zal de cursist in 5 opeenvolgende weken worden opgeleid tot erkend zonnestroom installateur.

So Sustainable gaat de markt voor het opleiden tot erkend zonnestroom installateur op zijn kop zetten …. en daar gaat de markt van profiteren.

KvINL erkenning

Met een gezamenlijke ervaring van meer dan 30 jaar in de zonne-energie sector hebben 3 partijen de krachten gebundeld in SO Sustainable.
Robben Groene Energie, Petersen Arbozorg & Veiligheid en Omega Training & Inspectie hebben voldaan aan de eisen van KViNL om de opleidingen en examens tot erkend zonnestroom installateur te mogen verzorgen. Door de diverse vakdisciplines: elektrotechniek, montage en veilig werken, bij elkaar te brengen is een praktijkgerichte en inspirerende opleiding ontstaan.
De volgende onderdelen komen zowel in theorie als praktijk ruimschoots aan bod:

  • Ontwerpen van PV-installaties;
  • Veilig werken tijdens de installatie
  • Montage van PV-installaties;
  • NEN 1010;
  • Inspectie van PV-installaties.
Recent Posts

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search