SO Sustainable organiseert een vijfdaagse vakopleiding welke op alle onderdelen wordt afgesloten met zowel een theorie als praktijkexamen.

Wanneer je het examen met goed gevolg afsluit  ontvang je een certificaat en mag je jezelf Erkend Zonnestroom installateur noemen.

Onderdelen Opleiding Erkend Zonnestroom Installateur

De opleiding tot Erkend Zonnestroom Installateur bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Dag 1: Ontwerp van een zonnestroom installatie;
 • Dag 2: Veilig werken t.a.v. hellende en platte daken;
 • Dag 3: Bouwkundige montage;
 • Dag 4: NEN 1010;
 • Dag 5: Herhaling lesstof

Zoals je ziet, bij SO Sustainable combineren wij alle onderdelen in 1 opleiding. Hierdoor ben je in korte tijd een erkende vakman!

Kosten opleiding Erkend Zonnestroom Installateur

Het tarief voor deze vijfdaagse vakopleiding bedraagt €2.500,00 ex. btw, het tarief voor het theorie-examen €325,00 ex. btw en voor het praktijkexamen €550,00 ex. btw.

Wist je dat je ook subsidie voor deze opleiding kan aanvragen? Zie de website van het OTIB (OSR Specifiek).

Extra informatie opleiding Erkend Zonnestroom Installateur

Overige nuttige informatie voor deelname:

 • De opleidingsdagen zijn zo gepland dat er 1 dag per week les is.
 • Het ISSO-handboek (uitgave 2019) is noodzakelijk voor de opleiding en kan tegen betaling worden geleverd maar mag de deelnemer ook zelf meenemen.

SO Sustainable geheel geaccrediteerd door installQ om opleidingen tot erkend zonnestroom installateur te verzorgen.

SO Sustainable gaat de markt voor het opleiden tot erkend zonnestroom installateur op zijn kop zetten …. en daar gaat de markt van profiteren.

Inhoud Opleiding Zonnepanelen Installeren – Opleiding Zonnestroom installateur

Tijdens de opleiding tot Erkend Zonnestroom Installateur komen de volgende onderdelen zowel in theorie als praktijk ruimschoots aan bod:

 • Ontwerpen van PV-installaties;
 • Veilig werken tijdens de installatie;
 • Montage van PV-installaties;
 • NEN 1010;

De opleiding voorziet in alle onderdelen die van toepassing zijn op de accreditatie:

 • Zonnestroom deskundige (ontwerp zonnestroomsystemen)
 • Montage (bouwkundig)
 • Installeren (elektra)

Meer informatie Erkend Zonnestroom Installateur

Wat is dat nou, het QBIS register? Die vraag krijgen wij heel vaak, daarom proberen we je een beetje enthousiast te maken:

Vakman of beunhaas? Een mooie website zegt niks over vakmanschap en helaas geeft een aardige stem geen kwaliteitsgarantie… QBISnl wél! In ons register staan alleen namen van gecertificeerde en gekwalificeerde vakmensen en adviseurs.

QBISnl is het openbare, onafhankelijke nationale kwaliteitsregister van gekwalificeerde vakmensen en vakbedrijven in de (duurzame) bouw- en installatietechniek. Het platform is in 2013 opgericht mede op verzoek van de overheid omdat een dergelijk kwaliteitsregister in de sector nog niet bestond.

Het doel van QBISnl is het beter vindbaar maken van goede vakmensen. Met de zoekmachine van QBISnl, hebben consumenten en bedrijven een betrouwbaar handvat bij de keuze uit een breed marktaanbod. Installatiebedrijven voor duurzame energie-installaties, loodgieters, elektriciens, EPA-adviseurs en energielabel-specialisten, je vindt ze allemaal in QBISnl.

De vakmensen en adviseurs die je in QBISnl kunt vinden, zijn vakbekwaam, gekwalificeerd of gecertificeerd. De vakmensen beschikken over de juiste specialistische vaardigheden om de nieuwste technieken in en om uw huis toe te passen. Met een gecertificeerd bedrijf of een vakbekwame vakman heb je een eerste zekerheid dat er kwaliteit geleverd word. Een in QBISnl gevonden vakman is dus een betrouwbare keuze!

Bedrijvenregister
Een bedrijf wordt opgenomen in QBISnl als het erkend of gecertificeerd is.
Een erkenning hoeft maar eenmalig verkregen te worden en blijft vanaf dat moment altijd geldig voor dat bedrijf. Een erkend bedrijf beschikt over voldoende vakbekwaamheid en/of de juiste gereedschappen om het installatiewerk naar behoren uit te voeren, op te leveren, te onderhouden of te beheren. Een erkenning wordt na het verkrijgen niet meer gecontroleerd.

Een certificering betekent dat een bedrijf voldoet aan de normen met betrekking tot organisatie, vaardigheid, objectiviteit, deskundigheid en integriteit.

Een gecertificeerd bedrijf werkt met kennis van Stichting ISSO, waardoor de professional voldoet aan de eisen over kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid. Voor duurzame technieken en voor ventilatietechnieken is er een kringloop aan ISSO-publicaties, onderwijs, examens en beoordelingsrichtlijnen (BRL’en). Deze bedrijven zijn geslaagd voor een geaccrediteerd examen, al dan niet in combinatie met een geaccrediteerde opleiding . Bedrijven worden na certificering ieder jaar een keer gecontroleerd om te kijken of ze nog steeds voldoen aan de gestelde normen.

Je maakt dus echt onderscheid met dit keurmerk. Ga nu dus een stap verder en onderscheid jezelf en jullie bedrijf ten opzichte van je collega’s en volg de Erkende Opleiding tot Zonnestroominstallateur bij SO Sustainable!

In het kort

Cursusduur 5 dagen
Locatie Regio Utrecht

Kosten

Cursustarief € 2.500,00 excl. BTW
Praktijkexamen (Optioneel) € 550,00 excl. BTW
CITO Examen € 325,00 excl. BTW

Start typing and press Enter to search